Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی عصر امروز در مراسم رونمایی از گام نخست برنامه خدمات پزشکی از راه دور یادمان شهدای مدافع سلامت (پویش ره سلامت) در دانشگاه های منتخب گفت: شاید امروز یکی از زیباترین روزهای زندگی من است. البته از دو جهت؛ یکی از این جهت که امروز شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ و رسیدن آن به مرز دو رقمی شدن بودیم که خبر بسیار خوشایندی بود برای من و تیمم که بعد از مهار خیز اول دچار خیز دوم شدیم و در خیز دوم هم نفس‌گیرتر از خیز اول دچار گرفتاری و تنش شبانه روزی شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم همچنان به سمت جدول نزولی رویم. گرچه تشویش خاطر از بی مبالاتی‌ها و سفرها ذهن من و همکارانم را مشوش نگه می‌دارد. دوم هم اینکه امروز شاهد یک انقلاب در نظام ارائه خدمات سلامت کشور هستم.

وی گفت: بعد از انقلاب اسلامی دستاوردهای بسیار گران سنگی را در عرصه نظام سلامت داشتیم. کاهش مرگ و میر زنان و کودکان یکی از این تحولات بود. رصد منحنی رشد کودکان، واکسیناسیون، تغذیه با شیر مادر و مایع درمانی خوراکی به عنوان چهار هدف اصلی در برنامه‌های ملی توانست میزان مرگ و میر کودکان را به یک‌دهم خودش در منطقه برساند. همچنین بحث سواد زنان نیز بسیار مهم است. بحث مراقبت خانواده‌ها و مکمل‌های غذایی و... توانست عرصه نظام سلامت را در دنیا دگرگون کند و ما هم با تکیه بر ساختار بسیار منسجم خودمان به نام نظام شبکه توانستیم این دستاوردهای عظیم را در جمهوری اسلامی ایران خلق کنیم.

نمکی ادامه داد: من این توفیق را دارم که از حدود سه دهه پیش به عنوان مسئول بهداشت این کشور خدمت کنم. وقتی امروز حرف از هیرمند، زابل، مشهد و .... می‌زنند، روزهای سخت این مناطق را دیدم و برای مبارزه با بیماری‌های واگیردار در این مناطق روز و شب‌هایی را سپری کردم که امروز وقتی می‌شنوم که به همت همکارانم اتصال طبیب عمومی به متخصص را در دورترین نقاط مملکت داریم به خودم می‌بالم و امروز را یک روز سرنوشت‌ساز در تاریخ نظام سلامت کشور می‌دانم.

وزیر بهداشت گفت: معتقدم امروز یک انقلاب در نظام ارائه خدمت کشور آغاز شد و گرچه ممکن است در ذهن کم بیاید، اما پایه‌گذار یک حرکت بزرگ ملی است که یقینا این حرکت بزرگ ملی نظام ارائه خدمت را دگرگون می‌کند. ما رشد کیفی نظام ارائه خدمت بزرگترین مایحتاج و وسیله‌ای است که نیاز داشتیم. در زمینه رشد کمی اعم از توسعه زیرساخت‌ها، تعداد تخت، تعداد پزشک، تعداد دانشکده‌های پزشکی و... در سال‌های گذشته رشد فزاینده‌ای داشتیم و امروز به تغییر نگاه و رویکرد و استفاده از ابزاری برای ارتقاء کیفی نیاز داشتیم.

نمکی گفت: زمانی که توفیق داشتم وارد عرصه سلامت شوم، اولین تصمیم یک دگرگونی کیفی در نظام ارائه خدمت بود. اولین گامی که برداشتم استقرار پرونده الکترونیک سلامت برای ۸۰ میلیون نفر از مردم بود و معتقدم بدون ایجاد یک ریل مناسب در الکترونیک کردن نظام سلامت، برای ارتقاء کیفی این نظام راهی نداریم. پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک کرد که در قالب طرح ملی کنترل فشار خون ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در سراسر کشور با همت و غیرت و رشادتی که همکارانم به خرج دادند، غربالگری و کنترل کنیم و دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به فشار خون را شناسایی کرده و تحت مراقبت قرار دهیم.

او افزود: در بسیج ملی مبارزه با کرونا نیز آنچه که به کارمان آمد، پرونده الکترونیک سلامت بود. همزمان هم به استقرار نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک و اعمال گایدلاین‌ها و دستورالعمل‌های بالینی اقدام کردیم. آنچه که به کار می‌بردیم و بستر اجرا پرونده الکترونیک سلامت و طب دیجیتال بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در مدیریت کووید-۱۹ یک اتفاق ویژه افتاد. یکی از این اقدامات این بود که توانستیم بیمارستان‌های معینی را انتخاب کنیم تا از طریق تله مدیسین تجربیات‌شان را به بیمارستان‌های کم تجربه‌تر منتقل کنند. آنچه که در مدیریت کرونا به آن رسیدیم که این بیماری برای بیمار مراقبت مناسب می‌خواهد، نه دارو. مراقبت بهترین شیوه استمرار حیات مبتلایان به کرونا است. همین مکانیزم به ما کمک کرد که بیماری را در خوزستان، کردستان و... کنترل کنیم.

او گفت: اگر منحنی‌ها را نگاه کنید در روزهای اول که در قم و گیلان گرفتار شدیم، منحنی مرگ و بستری پا به پای هم می‌رفتند، اما اگر در این دوره منحنی‌ها را نگاه کنید، فاصله بین بستری و مرگ بسیار زیاد بود که نشان می‌دهد ما یاد گرفتیم چگونه مراقبت خوبی داشته باشیم. انتقال این تجربیات از طریق تله مدیسین محقق شد.

وی گفت: در این راستا و با این اقدام هزینه‌های نظام سلامت را کاهش داده و راندمان را بالا می‌بریم و در عین حال می‌توانیم اقتصاد سلامت را در این روزهای سخت اقتصادی مدیریت کنیم. بحث آموزش از راه دور بسیار مهم است و از تکنیک‌هایی است که به شدت داریم روی آن کار می‌کنیم. در عین حال ما باید زیرساخت‌های آموزش از راه دور را برای همه سطوح اعم از دبستان، دبیرستان و .... تقویت کنیم. ضرورتی ندارد که حتما برای فلان جراحی رزیدنت را به اتاق عمل ببرم، بلکه عالی ترین استاد می تواند از بیمارستانی در تهران یک نفر را در زاهدان آموزش دهد. باید از این ابزار استفاده کنیم.

نمکی گفت: در حال حاضر ابزار موبایل در دست همه هست. آموزش از راه دور برای بیماری‌های غیرواگیر و آموزش درباره آن‌ها موثر است. در سال در کشور ۳۸۰ هزار مرگ ایجاد می‌شود که  ۹۷ هزار مورد از آن‌ها به علت فشار خون بالاست و ۳۱۳ هزار مرگ از این میزان برای بیماری‌های غیرواگیر است. با آموزش از راه دور روی صفحه موبایل افراد می‌توان از بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری کرد.

وزیر بهداشت اظهار کرد: برای اصلاح سبک زندگی مردم باید از این ابزار استفاده کنیم. چون تغذیه مردم درست نیست. عدم تحرک باعث نابودی افراد می‌شود. باید از شیوه آموزش از راه دور برای آموزش دانش آموزان و دانشجویان استفاده کنیم. باید زیرساخت‌های آموزش از راه دور را تقویت کنیم. شاید در پاییز مجبور شویم به علت هم‌زمانی کرونا و آنفلوآنزا بسیاری از زیرساخت‌ها را به گونه‌ای تقویت کنیم که آموزش حضوری را به حداقل برسانیم.

نمکی گفت: ما تلاش کردیم کارهای تازه‌ای را شروع کنیم، اما به سیاه‌چاله کرونا افتادیم. در عین حال نباید کرونا ما را زمینگیر کند. ما حرکتی را به نام ره سلامت آغاز کردیم. ما ملتی هستیم که هم شهید می‌دهیم و هم تاریخ می‌سازیم. هم برای مدیریت کرونا شهید می‌دهیم و هم از ایجاد توسعه غافل نمی‌شویم. مردم و خیرین و بنیادها در کنار ما حضور دارند. امسال برای اولین سال، ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی و ۱۴۰۰ پروژه را تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ افتتاح می‌کنیم. این پروژه زیربنایی و مهم نیز یکی از پروژه‌های ماندگار در کشور خواهد بود.

کد خبر 545481 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی پرونده الکترونیک سلامت آموزش از راه دور نظام ارائه خدمت نظام سلامت زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت ۲ سال کاهش یافت

سرهنگ احمد کرمی اسد رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص مصوبه هیأت وزیران در مورد تغییر وضعیت گواهینامه در انواع موتورسیکلت گفت: صدور انواع گواهینامه رانندگی در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسیده بود. برای تمامی موتورسیکلت‌ها فقط یک نوع گواهینامه تعریف شده بود که متقاضیان بر اساس شرایطی که در آئین نامه تعریف شده بود و با حداقل سن ۱۸ سال و داشتن سلامت جسمی، روحی و روانی طی آموزش‌های نظری و عملی و قبول شدن در آزمون‌ها می‌توانستند گواهینامه موتورسیکلت را دریافت کنند.

وی افزود: در حال حاضر گواهینامه موتورسیکلت به ۴ نوع تفکیک شده است که البته این آئین نامه برابر مصوبه هیأت وزیران یک سال پس از تصویب یعنی در زمستان ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد، که در این مدت پلیس راهور و سایر سازمان‌ها ملزم هستند که زیر ساخت‌های لازم را برای اجرایی شدن آماده کنند.

سرهنگ کرمی اسد گفت: این ۴ نوع گواهینامه موتورسیکلت شامل «الف میم»، «الف ۱»،« الف ۲» و «الف» است.

وی ادامه داد: برای دریافت گواهینامه «الف میم» و «الف ۱» متقاضیانی که بخواهند این ۲ نوع را دریافت کنند با حداقل سن ۱۶ سال می‌توانند ثبت نام و در آزمون شرکت کنند که البته شرط آن طی کردن دوره‌های آموزش عملی و ارائه گواهی سلامت جسمی و روحی و روانی است و مختص موتور سیکلت های سبک است و همچنین در آئین نامه تفکیک شده که برای چه موتورسیکلت‌هایی، متقاضی می‌تواند از این ۲ نوع گواهینامه استفاده کند.

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا ادامه داد: برای گواهینامه «الف ۲» حداقل سن همان ۱۸ سال است که در حال حاضر ساری و جاری بوده و مشابه همین وضعیت متقاضیان می‌توانند با داشتن سن ۱۸ سال ثبت نام کنند و در نهایت گواهینامه نوع «الف» که بالاترین رتبه گواهینامه موتورسیکلت محسوب می‌شود را دریافت کنند و لازمش این است که متقاضی باید حداقل ۲۱ سال سن داشته باشد و ۲ سال از تاریخ گواهینامه موتورسیکلت «الف ۲» گذشته باشد بنابراین در این شرایط فرد می‌تواند در آزمون شرکت و پس از طی آموزش‌های نظری و عملی گواهینامه دریافت کند.

وی گفت: در یک بازه زمانی قبل از اجرایی شدن این طرح اطلاع رسانی می‌شود نسبت به توجیه آموزشگاه‌هایی که مسؤولیت آموزش متقاضیان را دارند اقدام می‌شود لذا آموزشگاه‌هایی که مجاز هستند نسبت به آموزش متقاضیان در این بازه زمانی اقدام کنند.

وی در خصوص شکل ظاهری گواهینامه‌ها گفت: ظاهر گواهینامه هیچ تفاوتی ندارد و فقط یک شکل است که تمامی پایه‌هت به تأثیر مجاز بودن راننده تعریف می‌شود.

سرهنگ کرمی اسد در خصوص گواهینامه ۲ زبانه گفت: در روزهای آینده گواهینامه ۲ زبانه چاپ خواهد شد که تمامی پایه‌هایی که مجاز به رانندگی با وسیله نقلیه هستند از جمله انواع ۴ پایه موتورسیکلت و مهارت آن را کسب کرده‌اند می‌توانند گواهینامه دو زبانه را دریافت کنند.

کد خبر 6094303

دیگر خبرها

  • جزئیات کاهش سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت
  • سن دریافت گواهینامه موتورسیکلت ۲ سال کاهش یافت
  • درس‌های گران‌بهای اوسمار ویرا از پیروزی ده نفره
  • شبیه‌سازی ناسا از سقوط به سیاهچاله + ویدئو
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم