Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران با اشاره به در پیش بودن فصول سرد سال و مواجه شدن با پدیده وارونگی دما و به تبع آن آلودگی هوا، گفت: آلودگی هوا سبب افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دکتر سید محمد جزایری رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: مقالات علمی معتبر دنیا نشان می‌دهند آلودگی هوا سبب آسان‌تر شدن انتقال ویروس کرونا (کووید-۱۹) و افزایش موارد بیماری و مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جزایری افزود: هنوز علل اصلی این ارتباط کاملا مشخص نشده ولی یکی از دلایل مهم، احتمالا کاهش پاسخ سیستم ایمنی افراد در نتیجه تماس مزمن با آلاینده‌های هوا است. در غیاب واکسن و داروی مناسب، تنها راه مقابله با ویروس ،تقویت سیستم ایمنی بدن است.

وی گفت: در کشور ما به دلایل مختلف، میزان آلاینده‌های هوا در شهرهای بزرگ به‌خصوص تهران بالاست و معمولا از اواخر پاییز شاهد پدیده وارونگی دما هستیم که این موضوع احتمال شیوع بیماری‌های تنفسی را افزایشمی‌دهد.

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران تاکید کرد: در صورتی که برنامه‌های منظم برای رفع معضل آلودگی هوا اندیشیده نشود، به احتمال فراوان شاهد افزایش چشمگیر موارد کووید-۱۹ خواهیم بود.

وی به تاثیر آلودگی هوا در افزایش بیماری کرونا در برخی از کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: مطالعات نسبتا فراوانی در کشورهای هند، آمریکا، ایتالیا، پرو، انگلیس و آلمان انجام شده است که نشان می‌دهد درمجموع تماس‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت با منابع اصلی آلودگی هوا سبب افزایش بروز بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ می‌شود.

جزایری افزود: محققان ایتالیایی در بررسی‌های خود دریافتند که کرونا در شمال ایتالیا که بخش اصلی صنعتی این کشور است، مرگ و میر بیشتری داشته و بر اساس این بررسی‌ها، آلودگی هوا در این منطقه بیشتر گزارش شده است. البته عوامل موثر محیطی شامل کمبود ویتامین D (که نقش موثر در قبال دفاع بدن در برابر اثرات مخرب آلودگی هوا دارد) و دمای هوا و رطوبت در میزان بیماری و مرگ و میر نقش داشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه آلمان کمترین موارد ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا را داشته است، گفت: محققان آلمانی با بررسی عوامل این موضوع دریافتند که یکی از عوامل میزان پایین آلودگی هوا در این کشور بوده است.

جزایری داشتن ساختار مناسب پزشکی از جمله بیمارستان‌های مجهز، دسترسی آسان به وسایل حفاظتی و در دسترس بودن تست‌های تشخیصی را از جمله عوامل کاهش ابتلا و مرگ و میر در آلمان اعلام کرد و افزود: در کنار عوامل فوق، کاهش میزان آلودگی هوا هم در این زمینه نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: در تهران که از نظر خطر آلودگی و سرایت کووید-۱۹ در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برد، برداشتن محدودیت طرح ترافیک از نگاهی ممکن است سبب کاهش تماس افراد به دلیل استفاده از وسیله نقلیه شخصی شود، ولی از سوی دیگر سبب افزایش میزان آلاینده‌ها در هوا و احتمال افزایش موارد بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ خواهد شد. بنابراین، توصیه می‌شود که دستگاه‌های اجرایی کشور از الان به فکر چاره‌اندیشی برای کاهش این معضل در آستانه ورود به فصل پاییز باشند.

همزمانی بروز عفونت‌های تنفسی در فصل پاییز

وی به همزمانی بروز عفونت‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا و کرونا در فصل پاییز اشاره کرد و گفت: در پاییز سال‌های قبل شاهد شیوع آنفلوآنزا بودیم اما امسال کرونا هم به آنها اضافه شده است که به همین دلیل باید بیشتر اصول بهداشتی رعایت شود.

رئیس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران ادامه داد: علائم، راه‌های انتقال و بسیاری از علائم بیماری‌های آنفلوآنزا و کرونا شبیه هم هستند.

جزایری با اشاره به اینکه تفکیک این دو بیماری، بسیار مشکل است، گفت: آنفلوآنزا به دلیل وجود دارو و واکسن مناسب، قابل مدیریت است که اگر به‌موقع تشخیص داده شود، می‌توان آن را کنترل کرد.

وی ادامه داد: به احتمال فراوان، ویروس کرونا حداقل تا پایان سال ۱۴۰۰ با ما خواهد بود و مردم برای کنترل بیماری باید شیوه زندگی خود را تغییر دهند.

این پزشک به مردم توصیه کرد به اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور غیرضروری در مجامع به‌شدت توجه داشته باشند و تصور نکنند که این بیماری مهار شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا کرونا کاهش دما و کرونا مرگ و میر ناشی بیماری و مرگ و میر افزایش موارد ابتلا و مرگ آلودگی هوا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است

آفتاب‌‌نیوز :

محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب می‌تواند به کیفیت خواب کمک کند و به‌طور بالقوه خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.

طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه انسدادی خواب هستند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که الگو‌های خواب سالم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.

اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی و عروقی را بررسی می‌کنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شده‌اند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.

اخیراً محققان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تاثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالم‌تر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های جمع‌آوری شده بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیه‌وتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.

هر شرکت‌کننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایش‌های مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکت‌کنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.

محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علل اصلی ابتلا به کبد چرب
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا