Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید شریفی گفت: با توجه به شرایط تغییر ویروس کرونا، این ویروس توانایی تبدیل به ویروس مرگ بار آنفلوانزای ۱۹۱۸ را دارد که بر اساس شواهد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر در دنیای آن روز به کام مرگ کشیده شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید شریفی استاد اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ارتباط با تغییرات ویروس کرونا به خبرنگار راه آرمان گفت: جهش های ژنتیکی که در ویروس کرونا ایجاد شده، این امکان را  فراهم کرده تا شدت بیماری زایی و قدرت عفونت زایی آن افزایش یابد، البته شواهدی مبنی بر چندین برابر شدن افزایش قدرت بیماری زایی ویروس وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اما آن حقیقتی که مانند روز روشن است، افزایش قدرت بیماری زایی کرونا ویروس بوده و این ویروس قطعا همان ویروس بیماری زایی که برای اولین بار در دنیا مشاهده شد، نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مطرح کرد: همانگونه که سایر موجودات در طول زندگی خود تکامل پیدا می کنند، قطعا ویروس هم در حال تغییر بوده، این تغییرات به نفع حیات ویروس است و سیستم هوشمند ویروسی این وظیفه را به خوبی انجام می دهد.

شریفی عنوان کرد: تغییرات گسترده کرونا ویروس سبب ایجاد بیماری با علائم متفاوتی است، عوارض چشمی، کلیوی، کبدی و فلج از ناحیه ۲ پا عوارض جدید ابتلا به این ویروس مهلک هستند.

وی یادآور شد: در مواجه با کرونا ویروس تنها علائم تنفسی بارز نیست اما آنچه که مشهود است این ویروس از طریق قطرات تنفسی در هنگام سرفه، عطسه و نفس کشیدن فرد آلوده منتقل می شود.

کرونا ویروس قابلیت تبدیل شدن به ویروس مرگ بار آنفلوانزای ۱۹۱۸ را دارد

استاد اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی کرمان ابراز کرد: با توجه به شرایط تغییر ویروس کرونا، این ویروس توانایی تبدیل به ویروس مرگ بار آنفلوانزای ۱۹۱۸ را دارد که بر اساس شواهد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون نفر در دنیای آن روز به کام مرگ کشیده شدند.

شریفی بیان کرد: این آمار در شرایطی رقم خورد که جمعیت دنیا در سال ۱۹۱۸ بسیار کمتر از امروز بود، بنابراین اگر پیش از بروز فاجعه اقدامات موثر انجام نشود، کرونا ویروس این شرایط را دارد که تلفاتی بیشتر از آنفلوانزای ۱۹۱۸ به بار آورد.

وی ادامه داد: بسیاری از عفونت های تنفسی در فصل پاییز و زمستان قدرت رشد و تکثیر بیشتری دارند، شواهد نشان می دهد که کرونا ویروس هم در این زمینه مانند سایر عوامل بیماری زای تنفسی عمل می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: اکثر مردم جهان در نیم کرده شمالی زندگی می کنند که هنوز در آنجا پاییز و زمستان فرا نرسیده، بنابراین ویروس زمینه بروز کامل نداشت و اواخر زمستان گذشته در ایران و بسیاری از کشورها شیوع پیدا کرد.

شریفی تاکید کرد: از این رو به نظر می رسد ویروس در آن زمان توانایی لازم برای بیماری زایی را نداشت و به دنبال آن تلفات چندانی را به بار نیاورد، بنابراین در پاییز و زمستان پیش رو قدرت بیماری زایی این ویروس همچون آنفلوانزا آشکار می شود.

افزایش مرگ ناشی از کرونا به دلیل کمبود ویتامین دی در افراد

وی افزود: ویروس کرونا در شرایط سرد، خشک و دور از اشعه ماورا بنفش خورشید رشد بهتر و بیماری زایی بیشتری خواهد داشت، از سوی دیگر شرایط زندگی مردم در فصل پاییز و زمستان همچون حفظ دمای منزل دردمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد، کاهش تهویه و خشکی هوای منزل، شرایط بهینه را برای رشد ویروس فراهم می کند.

استاد اپیدمیولوژیست دانشگاه علوم پزشکی کرمان اذعان کرد: در زمستان به علت ملایم بودن نور خورشید و کوتاه بودن طول روز افراد ویتامین دی کمتری جذب می کنند، در حالیکه تحقیقات نشان داده کاهش ویتایمین دی می تواند مرگ ناشی از کرونا را افزایش دهد.

شریفی تصریح کرد: اگر دولت به وظایف خود عمل نکند و به دنبال آن مردم نیز به وظایف خود عمل نکنند، مهار این ویروس با شرایط دشواری همراه می شود و پاییز و زمستان بسیار ترسناکی را پیش رو داریم که حداقل مرگ و میر ناشی از این ویروس به ۲ تا ۳ برابر آمار کنونی می رسد.

زدن ماسک بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاثیر چندانی در حفاظت از کرونا ندارد

وی یادآور شد: افراد باید حتما از ماسک استفاده کنند اما فریب ماسک را نخورند، ماسک ها حداکثر تا ۴۰ درصد قدرت حفاظت دارند و باید فاصله گذاری اجتماعی و حضور در اجتماعات رعایت شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: نکته مهم این است که باید تهویه مناسب در منازل رعایت شود چرا که در شرایط فعلی شیوع کرونا خانوادگی شده و با بیمار شدن یک فرد، سایر افراد نیز مبتلا می شوند.

شریفی توضیح داد: دولت باید با توجه به نکات مربوط به این بیماری به وظیفه خود بهتر عمل کرده، به مسئولیت های خود عمل کند و با افرادی که با تخلفات جان دیگران را به خطر می اندازنند برخورد کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر آن دولت باید با کاهش هزینه های حامل های انرژی این امکان را برای مردم فراهم کنند تا مردم با افزایش تهویه منازل خود امکان افزایش قدرت سرایت ویروس را برای خود و سایرین کاهش دهند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرمان پاییز و زمستان کرونا ویروس بیماری زایی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید

آفتاب‌‌نیوز :

باید بدانیم که در زمینه کاهش وزن و جلوگیری از چاقی، برخی ویتامین‌ها موثر هستند. این ویتامین‌ها برای پیشگیری از پرخوری و کاهش اشتها بسیار موثرند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رایج‌ترین ویتامین‌هایی که کاهش مصرف آن‌ها منجر به کاهش اشتها و پرخوری شما می‌شود، شامل موارد زیر هستند:

_ امگا۳: کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس غذایی می‌شود. نوع EPA و DHA امگا۳ که بهترین نوع محسوب می‌شوند. امگا ۳در ماهی‌های روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو و دانه‌های کتان نیز حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند.

_ روی: سطح این ماده معدنی در افراد مسن و افرادی که دچار استرس هستند، پایین است. کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود شکر و نمک بیشتری در غذا‌های خود استفاده کنید. برای تامین این ماده معدنی مواد غذایی همچون جگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، لوبیا سبز و مغز میوه بخورید.

_ ویتامین ب: این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می‌کند. به طور خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمی‌کنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می‌شود. لازم است بدانید ویتامین ب در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل‌آلا به وفور وجود دارد.

_ منیزیم: کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس می‌تواند سطح منیزیم بدن را کاهش دهد. سیب زمینی، دانه‌ها، لبنیات، کلم بروکلی و ... منابع بزرگ منیزیم هستند.

_ کلسیم: کمبود کلسیم معمولا باعث میل به مصرف شکر و نمک می‌شود. به غیر از لبنیات، می‌توانید کلسیم را از راه مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست آورید.

_ آهن: کمبود آهن در بین زنان بخصوص قبل از یائسگی شایع است. همچنین گیاه‌خواران نیز در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش می‌دهد. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تامین می‌شود. منابع گیاهی آهن، جذب خوبی در بدن ندارند، اما اگر می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید بهتر است میوه‌های خشک، تخم کدو، حبوبات و غذا‌های غنی شده را وارد رژیم غذایی‌تان کنید. بهتر است همراه آهن، حتما ویتامین ث مصرف کنید تا جذب آن سریع‌تر و بهتر باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند