Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، قربانی قاتل خاموش این بار دخترکی بود که زندگی تنها هشت بهار به او فرصت داد و در زمستانی سرد، از آغوش عزیزانش پر کشید؛ اما این خبر تلخ در کنار خبرهای ناگوار کرونایی شاید این روزها کمتر دیده شد.

شومینه غیراستاندارد همه اعضای این خانواده را دچار مسمومیت می کند و در این میان ملینا، جانش را از دست می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله به ویژه در این ایام خانواده هایی در غم از دست دادن عزیزانشان سردترین روزها را تجربه می کنند؛ قاتلی خاموش، بی صدا نفس های عزیزانشان را به شماره می اندازد و بی درنگ قربانی را به کام مرگ فرو می برد و موضوع تاسف بار در این میان، تکرار هر ساله این گونه اخبار ناگوار است.

عزیزانی که به سادگی و شاید در اثر کمی غفلت، جانشان را از دست می دهند، اما با کمی آگاهی و مراقبت بیشتر می شد مانع از این فجایع تلخ شد.

اگرچه امسال شاید متاسفانه همه ما با خبرهای تلخی مواجه بودیم که روزانه عزیزان بسیاری جانشان قربانی ویروسی منحوس شد، اما واقعیت این است که مرگ هیچ گاه پدیده ای عادی نیست. به ویژه زمانی که می توان با اندکی هوشیاری از این تلخی ها کاست.

اما آنچه در این روزها بارقه ای از روشنی و امید را در دل ها روشن کرده است، برداشتن نخستین گام های پویشی از دل مردم و برای پیشگیری از غم های بزرگ تر است تا خانواده های کمتری داغدار شوند.

«پویش پیشگیری از مرگ خاموش» که به ویژه با تمرکز بر گروه کودکان به عنوان اعضایی که در عین آسیب پذیر بودن، می توانند با زمینه های قوی دریافت آموزش های آگاهی محور و انتقال این آموزش ها به خانواده ها، در برابر این قاتل خاموش ایمن شوند و ملیناهای ایران زمین، لبخند و بهار حیاتشان، به سردی زمستان پیوند نخورد.

این پویش مردمی با ایده ابتکاری یکی از اصحاب رسانه فارس رقم خورد و حالا هر روز کودکان و خانواده های بیشتری به آن می پیوندند تا امیدها برای آمدن روزی که قاتل خاموش دیگر عرصه ای برای تاختن بر نفس های عزیزانمان نداشته باشد، به واقعیتی دست یافتنی تبدیل شود.

دعوت به شرکت در مسابقه پویش پیشگیری از مرگ خاموش

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با اشاره به اجرای پویش پیشگیری از مرگ خاموش در استان فارس، از همراهی مجموعه سلامت فارس با این پویش در مسیر ارتقای سلامت مردم خبر می دهد.

سید روح اله حسینی با بیان اینکه هر ساله مجموعه سلامت فارس، مجری پویش پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن بوده است، می افزاید: امسال در رخدادی امیدوارکننده، این پویش از جانب مردم کلید خورد و نخستین زمینه های شکل گیری پویش مردمی پیشگیری از مرگ خاموش، از استان فارس آغاز شد.

او با مهم برشمردن این حرکت آگاهانه و مسوولانه در مردم استان فارس، آن را نشانه ای بسیار موفقیت آمیز نسبت به بالا بودن سطح آگاهی مردم دانسته و معتقد است: در این پویش که با ایده اولیه «زهرا علی اکبری» خبرنگار خبرگزاری «پانا» و مشارکت سازمان آتش نشانی، مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی فارس، شرکت گاز، سازمان دانش آموزی و سازمان نظام مهندسی استان فارس آغاز شده است، مجموعه سلامت فارس نیز با حمایت ویژه رئیس دانشگاه، به نحو فعالانه ای مشارکت دارد.

حسینی ادامه داد: در همین راستا معاونت بهداشتی دانشگاه، مرکز اورژانس استان و مدیریت روابط عمومی دانشگاه در اقدامی مشارکتی، با این پویش همراه شده و برنامه های آموزشی در این زمینه در حال اجراست.

مدیر روابط عمومی دانشگاه همچنین از اجرای مسابقه ای همگام با این پویش مردمی و با اهدای جوایزی از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.

او با بیان اینکه در حوزه سلامت، مهم ترین عنصر تاثیرگذار خدمات بهداشتی درمانی، مشارکت مردم در تحقق این خدمات است، ابراز امیدواری کرد آغاز این پویش از مردم، بتواند زمینه های کاهش حداکثری آمارهای مربوط به مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن را در استان فارس و کشور به همراه داشته باشد.

به امید روزی که سردی زمستان، هیچ خانواده ای را داغدار نکند و همه فرزندان ایران زمین، آگاهانه فرداهای بهتری را رقم بزنند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی گازگرفتگی پیشگیری از مرگ خاموش پویش پیشگیری استان فارس خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، فرهاد بختیاری‌فر، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه بررسی انتقال آب تالوار به شهر بهار، اظهار کرد: سال گذشته با تلاش‌های فراوان آب تالوار به همدان رسید، چاره‌ای جز استفاده از آب تالوار  نداریم ضمن اینکه تالوار از نظرحجم آبی بسیار مطمئن است.

وی افزود: آب تالوار طبق استانداردها تصفیه می‌شود و خروجی خوبی دارد و موضوع طعم و مزه آب انکارناپذیر است اما با این حال آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 
  
بختیاری‌فر، آب تالوار را برای مردم بهار امتیاز خوبی برشمرد و گفت: هنوز ذائقه مردم در بهار و همدان به این آب عادت نکرده است و مجبور به اختلاط آب تالوار با چاه‌ها و چشمه‌ها در همدان هستیم تا رضایت‌مندی آن بیشتر شود. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان اختلاط آب در بهار را به‌علت وجود نیترات بالا در آب بهار به عنوان راهکار همیشگی دانست و خاطرنشان کرد: میزان نیترات در آب‌های دشت بهار بسیار بالا است و آن‌هم به‌علت کشت بی‌رویه و کم شدن منابع آبی است.

آبی از سمت شهرستان بهار به همدان انتقال داده نمی‌شود

بختیاری‌فر، خروجی آب دشت بهار در سال‌های گذشته را ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برشمرد و اظهار کرد: در گذشته میزان خروجی آب بهار بسیار بالا بود اما در حال حاضر در مجموعه چاه‌های بهار سه تا چهار لیتر در ثانیه آب خروجی دارد که تابستان منجر به قطعی آب می‌شود ضمن اینکه آبی که الان در بهار مصرف می‌شود، همان آب شربی است که در همدان از آن استفاده می‌شود و آبی از سمت بهار به همدان انتقال داده نمی شود. 

فرماندار  شهرستان بهار هم با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده شهر بهار در حوزه آب شرب و شرح حادثه به‌وجود آمده در خطوط لوله انتقال آب بهار و استفاده از آب تالوار به همراه چاه‌های مورد استفاده در بهار تا ترمیم محل شکستگی آب گفت: با حادثه به‌وجود آمده با مشورت اداره آب تصمیم بر این شد که برای جبران کمبود آب بهار موقتاً از آب تالوار و مخلوط منابع دیگر آبی بهار در آب شرب استفاده شود. 

مجتبی فیض‌اللهی با اشاره به تلاش در تأمین آب تا برطرف شدن شکستگی لوله آب شهر بهار افزود: با اختلاط آب تالوار ممکن است تغییر مزه و بویِ آب رخ دهد و تا برطرف شدن کامل شکستگی لوله موقتاً این مشکل برقرار خواهد بود و اگر سیستم لوله‌کشی اصلاح شود مانند گذشته از آب بهار استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: به طور قطع ما مدافع حقوق مردم هستیم و از سال گذشته پیگیر اختصاص سهمیه آب تالوار به بهار بودیم اما تا زمانی که چاه‌های ما آب دارند نیازی به استفاده از آب تالوار برای شرب نمی‌بینیم.

امام جمعه بهار هم اظهار کرد: زمانی بخش اعظم آب همدان از بهار تأمین می‌شد، چرا زمانی که در ثانیه ۱۲۰۰ لیتر آب به همدان می‌رفت موضوع نیترات بالای آب مطرح نبود؟ 

حجت‌الاسلام رضا مصباح با اشاره به اثر نیترات ناچیز کشاورزی در آب گفت: وقتی سطح آب بالا باشد، پساب کشاورزی در آن اثر گذار می‌شود اما وقتی سطح آب ده‌ها متر پایین است، پساب کشاورزی در آن اثر ندارد. 

وی در ادامه به ارائه راهکار پرداخت و مطرح کرد: مسأله ما این است که در زمین بهار چاه‌های آب وجود دارد و بهار در بدترین وضعیت آبی در دو سال پیش به داد همدان رسید و سلامتی مردم از همه چیز برای ما مهمتر است. 

مصباح با بیان اینکه وارد کردن آب طعم‌دار به چرخه آب شرب در قاعده انصاف نیست، گفت: بهار آب دارد، اگر حالا آب طعم‌دار را به مردم بدهید انصاف نیست و باید اعتماد مردمی حفظ شود. 

وی با تأکید بر اینکه از مسئولان می‌خواهیم اگر آب بهار به همدان می‌رود آن را به بهار برگردانند، افزود: یکی از راهکارهای مهم برای حفظ منابع زیرزمینی، انسداد چاه‌های غیرمجاز است.

مصباح تصریح کرد: باید برای حفظ منابع زیرزمینی آب در شهر بهار چاره‌ای اندیشیده شود که یکی از آن‌ها بستن چاه‌های غیرمجاز آب است که چندین برابر آب شرب بهار از منابع زیرزمینی به صورت غیرمجاز برداشت آب می‌شود.

دیگر خبرها

  • آزادی زندانی ۶۱ ساله یزدی با کمک یک خانواده
  • اجرای طرح آگاه سازی دختران در آباده
  • پویش هوای دختری در فارس برگزار می‌شود
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • نیکا قربانی چه کسانی شد؟
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • درخت 500 ساله در گیلان قربانی بی‌توجهی (فیلم)
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • ‌گروگانگیری فرد ۵۶ ساله در شیراز