Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@17:56:45 GMT

زمستان و درس‌هایی برای زندگی

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۷۱۶۷

زمستان و درس‌هایی برای زندگی

از جمله پیام‌ها و درس‌های زمستان و پایان آن، درس معادشناسی است. طبیعتی که در مرگ فراگیر و گسترده غرق شده بود دوباره و با اراده و قدرت الهی بعد از گذر زمان مشخصی با نمایان شدن بارقه‌های بهار، روح حیات و سرزندگی را به خود می‌گیرد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: هر یک از فصل‌های سال زیبایی‌های شگفت‌انگیز و اعجاب‌آور مخصوص به خود را دارد، فقط باید قدری ایستاد و دقایقی را به زیبایی‌ها و طراحی‌های شگفت‌انگیز خدای متعال در فصل‌های سال با دید عبرت و زیبابینی نگریست و در آنها اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از فصل‌های شگفت‌انگیز خدای متعال فصل زیبای زمستان است. فصلی که مردم بیشتر آن را به برف‌های سفید و  بلورین و سرمای سوزانش می‌شناسند. فصلی که در عین زیبایی نوعی خاموشی معنادار و عبرت‌آموز را به همراه دارد. فصل زمستان سکانسی معنادار از حیات طبیعت است. طبیعتی که بعد از چندین ماه طراوت و شادابی و رشد و نمو این بار به ایستگاه توقف و خاموشی می‌رسد.

 

زمستان و درس‌هایی برای زندگی

 

1-زمستان تداعی‌گر یک واقعیت فراموش شده

یکی از پیام‌ها و درس‌هایی که فصل زمستان همواره آن را برای اهل معرفت تداعی کرده و بازخوانی می‌نماید، یادآوری مرگ است. واقعیت زیبا و غیرقابل‌انکاری که هر ساله جلوه‌ای از آن را خدای متعال در قالب فصلی از سال به رخ انسان می‌کشد تا اینکه به این موضوع مسلم و قطعی حیات بشری، آگاه و آشنا باشد و قدمی برای حیات واقعی و جاودان اخروی بردارد.

 

2-طراوت و شادابی زندگی همیشگی نیست

از دیگر درس‌ها و پیام‌هایی که می‌توان از فصل زمستان گرفت و از آن نام برد، پیام بی‌ثباتی و ناپایداری حیات طبیعی دنیوی است. طبیعتی که تا چند ماه پیش سرزنده و شاداب و پرطراوت بود و دائماً انواع گیاهان و درختان آن درحال ‌رشد و قد کشیدن بودند به یکباره با یک خزان سنگین و مرگبار و خاموش مواجه می‌شود. این موضوع می‌تواند حامل یک پیام تربیتی نیز باشد اینکه بهار دنیا و ثمرات پرزرق و برق دنیوی پایدار نیست. در کمتر زمانی، فصل زندگی طبیعت به ایستگاه پایانی می‌رسد و خاموشی معناداری تمام طبیعت را در برمی‌گیرد، خاموشی که منجر به از بین‌رفتن زخارف و زیبایی‌های مادی و دنیوی می‌شود، پیام تربیتی که این سکانس از فصل سال به همراه دارد این است که، کسانی که غرق در آبادانی‌های بهار و تابستان شده بودند، نباید مرگ خاموشی که تمام زیبایی‌های مادی را از میان می‌برد را از یاد ببرند.

 

3-مرگ پایان و ایستگاه آخر نیست

از جمله پیام‌ها و درس‌های دیگری که از فصل زمستان و پایان آن می‌توان گرفت، درس معادشناسی است. طبیعتی که در مرگ فراگیر و گسترده غرق شده بود دوباره و با اراده و قدرت الهی بعد از گذر زمان مشخصی با نمایان شدن بارقه‌های بهار، روح حیات و سرزندگی را به خود می‌گیرد. «وَ تَرَى الْأَرْضَ هامِدَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَيْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ مِنْ كُلِّ زَوْجٍ بَهيجٍ؛[1] زمين را (در فصل زمستان) خشك و مرده مى‌‏بينى، اما هنگامى كه آب باران بر آن فرو مى‌‏فرستيم، به حركت درمى‏‌آيد و مى‌‏رويد؛ و از هر نوع گياهان زيبا می‌‏روياند!». در فصل زمستان به زمين نگاه مى‏‌كنى، آن را خشك و مرده مى‏‌بينى، اما هنگامى كه قطره‏‌هاى حياتبخش باران را بر آن فرو فرستاديم و فصل بهار فرا رسيد حركت و جنبشى سراسر آن را فرا مى‏‌گيرد و نمو مى‏‌كند، و انواع گياهان زيبا را مى‏‌روياند.[2] در این بین نکته ی تربیتی که می‌توان از زمستان و در نهایت پایان یافتن آن دریافت اینکه انسان‌هایی که دنیا را خط پایان زندگی می‌دانند، می‌توانند با دقت در زمستان به این واقعیت دست پیدا می‌کنند که همان‌گونه که در زمستان غبار مرگ تمام طبیعت را در بر می‌گیرد، ماندگاری این حالت همیشگی نیست بلکه زمستان تنها توقفی کوتاه برای رسیدن به بهار است؛ حیات دنیوی برای انسان شروعی است برای رسیدن به زندگی ابدی و مرگ پل میان این دو حیات است، چرا که خدای متعال در حیات ابدی مردگان را زنده خواهد کرد تا اینکه زندگی در عالم دیگری را تجربه نمایند.

 

توشه‌ای ماندگار از زمستان

نکته پایانی که خوب است به آن اشاره شود این است که اولیای خدا و هوشیاران عالم، عنایت و توجه خاصی به زمستان دارند؛ چراکه شب‌های بلند و روزهای کوتاه زمستان آن برای آنها فرصتی طلایی برای برگرفتن توشه‌هایی ماندگار برای حیات و زندگی ابدی است. کمااینکه در منابع روایی به نقل از امام صادق (علیه السلام) نیز این فرصت طلایی این چنین مورد توجه و عنایت قرار گرفته است: «الشِّتاءُ رَبِيعُ المُؤمِنِ، يَطُولُ فيهِ لَيلُهُ فَيَستَعِينُ بهِ على‏ قِيامِهِ، ويَقصُرُ فيهِ نَهارُهُ فَيَستَعِينُ بهِ على‏ صِيامِه‏؛[3] زمستان بهار مؤمن است، شبش بلند است و كمك عبادتست، روزش كوتاه است و كمك روزه است».

نویسنده: حجت الاسلام علی بیرانوند، کارشناس سطح عالی حوزه علمیه قم

 

پی نوشت ها:

[1]. سوره مبارکه حج، آیه 5.

[2]. تفسير نمونه، ج‏14، ص19 .

[3]. الأمالي( للصدوق)، النص، ص237، ح2.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: آموزه های دینی سبک زندگی اسلامی زمستان فصل زمستان خدای متعال زیبایی ها پیام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس

به گزارش خبرآنلاین؛محمد امین حسینی، رئیس محیط زیست گچساران، با اعلام این خبر افزود: این شکارچیان از یک هفته گذشته تاکنون از سوی محیط بانان در گچساران شناسایی و دستگیر شدند.

همشهری در خبری نوشت:وی تصریح کرد: از این شکارچیان متخلف ۲۹ قطعه لاشه کبک و پنج قبضه سلاح شکاری ساچمه زنی و بادی کشف شد.

حسینی جریمه شکار غیرمجاز هر قطعه کبک با توجه به نوع جنسیت از سه میلیون تا ۹ میلیون ریال ذکر کرد.

وی گفت: کبک، تیهو ، گرگ، خرس، کل و بز از مهمترین گونه های حیات وحش در زیستگاه های حیات وحش گچساران است.

حسینی از مردم و دوستداران محیط زیست خواست هرگونه موارد زیست محیطی را محیط بانان و یا به سامانه ارتباطی مردمی ۱۵۴۰گزارش دهند.

کشف لاشه ۲ راس کل وحشی

مسئول روابط عمومی محیط زیست گچساران نیز اظهار کرد: همچنین در این مدت با هماهنگی دادستان و همکاری پلیس اطلاعات انتظامی لاشه ۲ راس کل وحشی در منزل شحصی از اهالی روستاهای گچساران کشف شد.

داوود حبیبی گفت: پرونده متخلفان برای بررسی و صدور حکم تحویل مراجع قضایی این شهرستان شد.

وی ابراز کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست بطور شبانه روزی در مناطق تحت مدیریت و آزاد شهرستان حضور دارد و با متخلفان زیست محیطی بدون اغماض طبق قانون برخورد خواهد گرد.

شهرستان گچساران ۵۲ هزار هکتار منطقه حفاظت شده دارد .

کوه خامی کوه سرخ و کوه دیل جزو مناطق حفاظت شده شهرستان گچساران محسوب می شوند که ۱۱ نفر محیط بان از آنها محافظت می کنند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903989

دیگر خبرها

  • پناهیان: برخی متأسفانه نگاه سخیفی به حجاب دارند
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • دستگیری شکارچی بی رحم حیات وحش در تنگ هفت خرم‌آباد
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • ادامه حیات حوزه معدن در گرو فناوری و نوآوری
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • هشت شکارچی متخلف در گچساران دستگیر شدند
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟